Totul despre insonorizarea auto vibro termo si fono

octombrie 18, 2018 Insonorizare  No comments

Totul despre insonorizarea auto vibro termo si fono

Salut!

Astazi iti prezint ceva nou,Totul despre insonorizarea auto vibro termo si fono .

Despre insonorizarea auto n-am vorbit pana acum in articolele mele, insa voi scrie cateva dedicate acestei tematice, foarte putini cunosc utilitatea materialelor insonorizante.

Termenul de insonorizare a capatat un sens gresit la noi in tara, o buna parte cunosc doar cuvantul antifonare, si cand pui problema insonorizarii, majoritatea cred ca ajuta doar la un sunet mai bun al difuzoarelor masinii.

Reprezinta doar un 10-15 la suta din ceea ce poate face o insonorizare: ea putand fi vibroabsorbanta, fonoabsorbanta, termoabsorbanta.

Pana in prezent am folosit STP (standartplast), CTK si Vibe, insa in cea mai mare masura primele doua. Le pot gasi chiar si pe shopul nostru – click aici.

Producatorii au venit cu tot felul de solutii de insonorizare, produse dedicate pentru:
usi, podea, plafon, portbagaj, capota motor, stalpii masinii, insonorizantul auto se poate aplica pe orice suprafata metalica si plastica, astfel sporind confortul in timpul mersului si nu numai.


Totul despre insonorizarea auto vibro termo si fono, rolul insonorizarii masinii.


Este simplu, fac o lista mai jos, unde precizez ceea ce am constat eu in urma insonorizarii auto.

Dar vreau sa precizez ca avem 3 variante, impreuna duc la performanta (unele materiale insonorizante sunt dedicate vibro, altele fono, respectiv termo, detalii mai jos):

* Insonorizantul vibro este acela care are in compozitie acea foita de aluminiu, cauciuc si butil, rezultate:

– fiind aplicat atat pe suprafetele metalice cat si plastice, se vor atenua zgomotele facute in timpul mersului de catre motor;
(evacuare, amortizoare, cauciucuri, vant , ploaie, nu vor mai exista flambari pe zonele insonorizate, nu mai e nevoie sa tipam in masina la viteze mari, ne vom intelege ca si atunci cand rulam cu viteza mica, asadar liniste);

– orice material atunci cand i se aplica o anumita frecventa de la un difuzor, roti, etc, are tendinta de a rezona;
(si exact acolo apar acele sunete pe care le uram cand ascultam muzica, bazaie tabla, plasticul vibreaza si creea un disconfort acustic, situatie ce o rezolva insonorizantul);

– din moment ce am eliminat vibiratii, flambari ale metalelor si plasticelor, automat sunetul redat de difuzoare va fi curat, fara alte zgomote de fond;

 

– acolo unde usile nu sunt etanse in zona prinderii difuzorului, exista parti goale, putem crea o incinta inchisa, astfel crescand si bassul:
(acordam ca intr-o incinta inchisa acele difuzoare de midbass);

– materialul are cateva kg/pachet, insa nu e de speriat caci nu punem moloz cat sa afecteze performantele masinii (aviz celor care doresc si lniste in masina, confort dar si sportivitate).

Diverse produse, pachete poti sa gasesti aici:

Produsele sunt pe stoc, le-am utilizat pe toate pe masina personala, vezi poze mai jos.

 

* Insonorizantul fono este acela care are in compozitie spuma poliuretanica elastica, creat pentru absorbtia sunetului, iar cateva modele au o combinatie multistrat compusa dintr-un strat de acoperire:
(folie de poliester metalizat fono-conducator), poliuretan elastic si strat adeziv protejat de folie antiadeziva.

Stratul de acoperire actioneaza ca o bariera impotriva uleiului si benzinei, special gandite pentru compartimentul motor. Click aici pentru a vedea ceea ce este pe stoc.

* Insonorizantul termo este acela care ofera un regim termic mai bun atat iarna cat si vara:
– asa cum polistirenul si vata de sticla ajuta la mentinerea caldurii iarna in cazul cladirilor, si insonorizantul are rol termo in cazul masinilor;

 

Materiale insonorizante termo gasesti aici.


Am incercat sa explic pe intelesul tuturor, si sa elimin acel mit: il pui pe usi, si poate or canta mai bine boxele…

Ai sus explicat pas cu pas, ceea ce eu am constat in urma insonorizarii.

Mai jos poti vedea cateva masini la care am lucrat, am efectuat atat insonorizare vibro, termo cat si fono:

 

Toti cei carora le-am insonorizat masinile sau am trimis insonorizant prin curier, au fost incantati de rezultate si mi-au multumit de fiecare data.

Insonorizantul se aplica cu o rola speciala, aceasta usurand munca, insa la nevoie folosim spatule de lemn, capete rotunde din plastic ale surubelnitelor.  (avem pe stoc la 60 lei)

Efortul este mai mare cand nu utilizam role, asadar si timpul de lucru va creste, nu este o activitate usoara, necesita rabdare, insa va merita!

Totul despre insonorizarea auto vibro termo si fono. https://sistemehifi.ro/category/insonorizare/

De ai nevoie de indrumari, achizitii produse, nu ezita sa vizitezi magazinul nostru online, rubrica insonorizare, sau prin e-mail:
office@shop.sistemehifi.ro
0769 310 914.

Eu sunt multumit de rezultate, voi ce ati constatat?
Astept raspunsurile voastre intr-un comentariu mai jos, multumesc!

Cu stima, Ionut Popa!

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>