Schimbare difuzoare BMW X6 Match sistem

ianuarie 24, 2019 AmplificatoareDifuzoarePlayereSubwoofer  No comments

Schimbare difuzoare BMW X6 Match sistem

Salut!

Se intampla ca multi dintre clientii care imi scriu pe paginile de facebook, site, shop, sa ma intrebe cu ce difuzoare sa inlocuiasca pe cele OEM care nu mai functioneaza.

Fie ca vorbim de sistemul audio standard, hi-fi sau Hi-Fi L7 / HK, avem mai multe posibilitati cu difuzoare dedicate pe care le poti vedea aici.

Personal mi-au placut Audison, ESX, Match, Vibe, fiecare ofera puteri si un sunet aparte, dar si preturile sunt diferite.

Utilizand difuzoare dedicate, scapam de toate bataile de cap: nu vor fi modificari ale fetelor de usi, conectori, potrivirea exact ca de fabrica.

Revenind la tematica noastra, astazi scriu despre: Schimbare difuzoare BMW X6 Match sistem.

BMW-urile de dupa 2005, OEM sunt echipate cu difuzoare full range de 10 cm, subwoofere sub scaune de 16.5 cm sau 20 cm, profil slim, in cazul standard, BASIC.

In conditiile in care avem sistem Hi-fi, pe fata avem difuzoare tip sistem de 10 cm, in spate fullrange, respectiv acele subwoofere sub scaune si amplificator pentru toate.

Logic 7 sau Harman Kardon deja este mult mai bine echipat fata de hi-fi, vorbim aici si de fibra, amplificator mult mai potent, si un numar mai mare de difuzoare, 13 la numar.

Modelul de difuzoare ales a fost: Difuzoare auto Dedicate BMW Match sistem MS 42C-BMW.1

sistem component pe 2 cai
dedicat pentru BMW
sistemul este compus din :
2 difuzoare medii : 100 mm (4″)
2 tweetere : 25 mm (1″)
sistemul de instalare compatibil cu cel original
putere RMS : 60 W
putere max : 120 W
raspuns in frecventa : 100 Hz – 25.000 Hz
sensibilitate : 90 dB 1 W / 1 m
impedanta : 4 ohmi
crossovere incluse in pachet
compatibil cu :
BMW seria 1 (E81/82/87/88),
BMW seria 3 (E90/91/92/93),
BMW seria 5 (E60/61)
BMW X1 (E84)
BMW X3 (E83)
BMW X5 (E70)
BMW X6 (E71)

https://shop.sistemehifi.ro/index.php?id_product=121&controller=product

Clientul a dorit inlocuirea difuzoarelor arse cu unele care sa fie instalate exact ca cele de fabrica, si care sa sune peste cele de fabrica insa la un pret decent.

Avand in vedere ca masina era echipata cu varianta Hi-Fi L7, amplificatorul avea suficienta putere, si ar fi mers instalate si difuzoare cu o putere mai mare.

Fetele de usi se demonteaza usor, doar cateva suruburi de desfacut, trebuie doar ceva atentie si scula potrivita care va ajuta la demontarea fetei de usi fara ruperea clipsurilor.

Imagini cu difuzoarele stoc si cele match:

Imagini dupa montaj, uite ce a iesit:

Dupa ce am verificat functionalitatea, am trecut la montajul fetelor de usi, apoi am facut unele setari navigatiei oem.

Inlocuind difuzoarele arse, am obtinut iarasi acea scena completa dar in plus un sunet placut, o medie si o inalta mai clara fata de ce avem cu sistem L7 OEM.

Raportat la ceea ce suna, pretul pentru difuzoarele Match este unul foarte bun, ideale pentru variantele Basic/Standard, Hi-fi, unde vom obtine clar un plus sonor semnificativ.

Ajunsi in acest punct, precizez ca in acest articol am scris despre: Schimbare difuzoare BMW X6 Match sistem

Cu stima, Ionut!

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>