Recomandare difuzoare Renault Laguna Audison Prima

ianuarie 30, 2020 AmplificatoareDifuzoarePlayere  No comments

Recomandare difuzoare Renault Laguna Audison Prima

Recomandare difuzoare Renault Laguna Audison Prima

Salut!

Un subiect foarte interesant, o problema existentiala pentru cei care sunt posesori de Renault in general, sunetul fiind foarte slab atat pe inalta cat si bass.

O idee mai placut suna modelele noi care sunt echipate Bose, dar din pacat au tot difuzoare de mici dimensiuni, insa amplificare suplimentara.

Ce difuzoare sa-mi pun pe masina??

Recomandare difuzoare Renault Laguna Audison Prima??

Intrebari pe care le gasesti pe multe forumuri dedicat Renault, dar si altele.

Intr-un timp Pioneer avea ceva set tip sistem cu midbass de 13 cm , filtru si tweeter.

Daca tin bine minte, membranele midbasilor erau de culoare galbena.

Recomandare difuzoare Renault Laguna Audison Prima

Modificarile sonore dupa montajul difuzoarelor dedicate nu era surprinzator, in schimb aveau ceva pret si faceau serviciu in comparatie cu zona entry level de la alte branduri.

Nu intra aici in discutie: Audison, HertZ, ESX, MB quart, Helix, DLS, JL Audio, DD, B2, etc, sunt peste acele Pioneer.

In anii trecuti am montat pe Renault Laguna, difuzoare coaxiale si tip sistem cu care mi-a venit clientul.

Pot sa enumar: Alpine, Clarion, JVC, Pioneer, JBL, Sony, fata de ceea ce era stoc nu s-a simtit mare lucru, pret de bun simt.

Important pentru client a fost ca nu mai gajaiau si inlocuia boxele cu membranele sau bobinele duse.

Am facut si recomandari unde am montat de la Focal, modelul Auditor tip coaxial, pretul fiind foarte ok si clientul a considerat ca atat merita investitia pentru a canta ceva acolo in masina.

Nu este rau dar se poate mult mai bine, insa mai trebui pulsat un pic bugetul.

Recomandare difuzoare Renault Laguna Audison Prima

De ce am adus in discutie ” Recomandare difuzoare Renault Laguna Audison Prima „, este simplu:

  • difuzoarele stoc nu sunt prinse de partea metalica a usii: difuzorul este fixat in fata de usa, asadar nimic etans, sunetul pe joase scade;
  • difuzoarele stoc au diametru de doar 13 cm, frecventa de rezonanta a acestora este destul de sus, peste 80 hz si automat abia simtit kick-bassul.
  • bass? Nu , nu e bass;
  • tweeterele din bord nici ele nu sunt prea stralucite, sensibilitatea mica le face sa nu fie stridente, nici nu urca in frecventa.

Fiind pasionat de muzica sincer iti spun, mari pretentii pe partea de bass nu poti avea, la un difuzor de 13 cm.

Se poate imbunatati fidelitatea, detaliul, claritatea, volum mai mare, chiar si ceva in plus in zona de kick-bass, intr-un final am gasit variante.

Initial m-am oprit la Hertz, gama CENTO (modele care pot fi puse chiar si pe un amplificator de putere mica, dar pot canta cu lejeritate si pe player).

Vezi detalii in link, fireste si pretul pe magazinul online.

Recomandare difuzoare Renault Laguna Audison Prima

Am renuntat la idee pentru ca stateam cu teama din cauza tweeter-ului, sa nu cumva sa atinga acea sita de protectie pentru difuzor, si bine am facut.

In cazul in care bugetul permitea si s-ar fi montat modelul tip sistem (midbass 13mc, filtru si tweeter) -> vezi link produse, n-ar fi fost nicio problema, tip sistem este ideal pe fata.

Ajungand in acest punct, a trebuit sa analizez foarte bine spatiul si mi-am amintit de gama Prima de la Audison.

Acestea au tweeter-ul incadrat in zona dustcapului difuzorului (acesta nu mai iese in afara asa cum suntem noi invatati cu difuzoarele coaxiale).

Asadar problema rezolvata, montaj fara niciun fel de problema, un sunet foarte bun si recomand cu inima deschisa modelul Audison Prima APX 5.

Daca bugetul permite montajul variantei tip sistem – Audison Prima APK130, cu atat mai bine.

Indicat este sa se monteze si-un amplificator atunci cand dorim sa scoatem maximum de la noile difuzoare.

Recomandare difuzoare Renault Laguna Audison Prima

Se pot face toate pe rand, nu toate odata, iar un amplificator plug&play de la Vibe, varianta compacta gasesti aici, 4×65 w rms, exact ce trebuie, click aici.

Despre montaj nu este mare lucru de spus, acele protectii de plastic se dau jos relativ usor, doar trebuie tras cu grija si vei avea acces la difuzoare.

Jos se vor da 2 suruburi, o mufa si gata cu difuzorul de joase.

In bord este si mai simplu, nu-i mare bataie de cap, Tweeterul Audison are crossover separat de midbass, astfel poti face fara probleme instalarea, nu trebuie recablat.

Daca nu esti din Buzau si nu te descurci cu instalarea, iti pot indica un service partener aproape de tine, sau chiar consultanta tie direct.

Atata tot ca vei pierde garantia produselor cand le instalez personal, dar te ajut fara nicio problema.

Recomandare difuzoare Renault Laguna Audison Prima

De aici incolo a ramas doar de facut o auditie, fireste … eu dar si Dragos ne-am bucurat de cele obtinute, va urma un player pe masura, dar si un subwoofer despre care voi scrie la momentele respective.

Totul se va imbunatati treptat, din punct de vedere sonor, vorba aceea nu mancam difuzoare, mai tre sa si muncim, sa ne distram, eu stiu, avem familii de crescut.

Cert este ca difuzoarele acestea de la Audison chiar fac serviciu si merita toti banii, faci risipa incercand pe buzunarul tau diverse marci ieftine cand poti lua din prima ceva foarte bun.

P.S: Produsele sunt pe stoc si le recomand pentru toate marcile, doar avem diverse marimi, puteri, categorii, etc.

Nu ezita sa-mi lasi un e-mail (office@sistemehifi.ro) sau sa-mi scrii mai jos opinia sau experienta ta pe partea de audio cand vine vorba de Renault, am solutia!

Cu stima, Ionut Popa.
0769 310 914

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>