Recomandare difuzoare Dacia Logan Hertz Tip sistem

octombrie 30, 2019 AmplificatoareDifuzoareInsonorizarePlayereSubwoofer  5 comments

Recomandare difuzoare Dacia Logan Hertz Tip sistem

Recomandare difuzoare Dacia Logan Hertz Tip sistem

Am aruncat o privire pe forumurile Dacia si Renault, unde multi posesori de Dacia Logan 1 si Logan 2 au intrebat cum pot imbunatati sunetul.

Variante si variante, unele seamana, altele nu si esti probabil intr-o confuzie din care acum vrei sa iesi.

Recomandare difuzoare Dacia Logan Hertz Tip sistem

S-o luam pass cu pass, eu ma ocup doar cu sisteme audio, video, senzori parcare, camere, navigatii si insonorizari auto, concluzia o vei trage tu la finalul articolului.

In cazul Dacia Logan 1, avem difuzoare fullrange de 13 cm pe usile fata, usile spate in cazul MCV, respectiv 13 cm polita spate pentru sedan.

Daca vorbim de Dacia Logan 2, avem difuzoare 16.5cm pe usile fata, respectiv 13cm usile spate, tot fullrange.

Am echipat Dacia Logan 1 si 2 cu difuzoare diverse precum: Alpine, Audison, DLS, Crunch, Focal, Hertz, ESX, JBL, Mb Quart, Vibe, etc.

Vezi cateva fotografii mai jos, unde am instalat cu inele din mdf, chiar si midbasi de 16.5cm, pentru instalatorul de rand, nu recomand varianta cu inele pe Logan 1.

Recomandare difuzoare Dacia Logan Hertz Tip sistem

Recomandare difuzoare Dacia Logan Hertz Tip sistem

Pe logan 2, vei putea instala difuzoare aftermarket doar cu ajutorul inelelor adaptoare 16.5cm pentru usile fata, si inele 13 cm pentru usile spate.

Inele adaptoare gasesti aici, iar pentru a castiga la capitolul calitate sonora, comfort in masina, respectiv plus de bass, recomand insonorizarea tablei exterioare, tablei unde este fixat difuzorul, poze mai jos.

Desigur, insonorizare vibro a fatelor de usa, apoi aplicat si buretele fonic asa cum am facut eu, vezi in pozele de mai jos.

Mai multe despre insonorizarea Dacia Logan, poti sa citesti in acest articol al meu, insonorizant auto gasesti aici.

In conditiile in care te gandesti sa achizitionezi si conectorii, mufele ptr dacia, o sa te trezesti ca papucii nu sunt compatibili cu toate modelele de difuzoare.. tu alegi, eu nu recomand.

Gusturile difera, la fel si aplicabilitatea fiecarui difuzor in parte in functie de cerinta clientului.

Precizez ca exista mai multe game pentru fiecare producator in parte, mare atentie caci de aici si diferenta de pret, sunet, chit ca vorbim de acelasi producator.

Recomandare difuzoare Dacia Logan Hertz Tip sistem

Iau ca exemplu Hertz, deoarece consider ca au diversitate si acopera cerinta tuturor clientilor mei, probabil de aceea sunt si cele mai alese de pe panoul meu de demo.

 1. Gama Uno si gama Dieci, sunt gandite pentru amplificarea de player, asadar nu necesita amplificare suplimentara, buget intre 150 si 420lei in 2019.
 2. Gama Cento si Cento PRO, reprezinta zona de tranzitie de la amplificare de player la amplificator separat in zona 60-80w RMS pe canal, pret intre 400 si 900lei.
  ** Un player are aproximativ 20-25w RMS pe canal.
 3. Gama Mille PRO si Legend, clar necesita amplificare peste 80-100w RMS pe canal si au pret cuprins intre 700 si 3000 lei.
 4. Gama SPL Show, gama de competitie, pentru sonorizari in aer liber, masini de Show, asa cum am si eu pe masina personala, vezi in poza de mai jos.

Ajunsi in acest punct vreau sa iti fac un rezumat.

Rezumat in care explic cum suna brandurile instalate de mine, astfel ai si tu un reper, macar pentru difuzoarele de merg pe Player OEM sau aftermarket, este clar ca gamele mai scumpe vor suna mai bine, tare daca au amplificare, raportul intre branduri fiind cam acelasi ca la gamele ieftine.

Recomandare difuzoare Dacia Logan Hertz Tip sistem

 • Alpine – suna cam incet, pacat, caci au inalta, medie si ceva bass, dar parca prea incet s-aud, recomand doar gama Type G.
 • Audison – au gama Prima ca si entry level si sar de 400 lei coaxialele, 700 tip sistem, echivalent Hertz Cento, suna foarte bine pe player, iar cu o mica amplificare deja suna superb!
 • Crunch – asemanator cu Alpine, gama Gravity sunt cele mai ok, dar au costuri in zona Audison Prima, si clar in buget asemanator aleg Hertz Cento, Audison Prima.
 • Focal – gamele entry de pana la Auditor suna plat, in cazul Auditor, parca inalta este mai buna comparativ Alpine si Crunch, si suna o idee mai tare, nu mai tare ca Audison sau Hertz.
 • Hertz – avem gama UNO pe care o recomand ca prim pas, iar Dieci atunci cand instalam si-un subwoofer. In Opinia mea, Hertz are inalta cea mai zdravana si detaliata, medie calda si kick bass foarte ok.
  Suna la fel de tare ca si Audison, peste toate celelalte marci de difuzoare.
 • Esx – au gama Horizon ca entry, imi place inalta cum suna, are ceva de s-apropie de hertz, media ok, bass parca mai lung ca la Hertz, dar suna cam la acelasi nivel cu Focal.
 • Mb QuartGama Q-series suna la acelasi nivel cu Focal si ESX, parca are kick bass mai bunicel, gen Hertz, inalta nu este stridenta, aceastia fac dedicate pentru VW si BMW.

Recomandare difuzoare Dacia Logan Hertz Tip sistem

Cel mai des am instalat pe Dacia Logan, difuzoarele celor de la Hertz, pentru player asa cum am spus, gamele UNO si Dieci.

Hertz ofera si-un suport pentru tweeter, vezi in pozele de mai jos, astfel creezi o gaura in fata de usa, iar tweeterul va veni la fata, exact ca si de fabrica.

Detalii despre instalare, nu are rost sa insir aici, deoarece vei gasi pe tot internetul cum desfaci suruburile, declipsezi fata de usa, etc.

Ajungand la final, vreau doar sa-ti mai spun despre polaritatea difuzoarelor:

 • plusul se afla pe partea unde apesi pe clema mufei, acea clema care iti da posibilitatea sa decuplezi difuzorul OEM de mufa;
 • esti inca nesigur, iei o baterie de 1.5 volti, conectezi plus la baterie si minus, respectiv pe bornele difuzorului. cand difuzorul va impinge membrana catre exterior ai polaritate corect.
 • important este daca gresesti polaritatea, sa o gresesti la toate difuzoarele, sunetul o sa fie ok, deoarece o sa fie in faza, si nu in antifaza;
 • legarea incorecta plus cu plus, minus cu minus, duce la antifaza si automat vei pierde calitate sonora, in special bass foarte slab;

P.S: in cazul in care instalezi difuzoare care sar de 500-600 lei ca si buget, clar ai wattaj maricel ptr ce poate playerul si recomand amplificare, iar amplificatoare plug&play exista de la producatorul Vibe.

Recomandare difuzoare Dacia Logan Hertz Tip sistem

Acest amplificator plug&play, are conectori iso, si se cupleaza intre mufa masinii, si mufa playerului, se alimenteaza direct de la conectori, n-ai nevoie nici de trasare a cablurilor in usi, totul prin cablurile masinii fara taieturi. Exista si variantele cu DSP, pentru maximum de calitate dar pe 4 canale sar de 2000 lei fata de 650 cat este cel analogic, Vibe de mai sus.

Iti multumesc ca ai avut rabdare sa citesti pana la finalul articolului, iar daca ti-a fost util, nu uita sa dai un share.

Pentru intrebari, nu ezita sa ma contactezi sau sa-mi lasi un comentariu mai jos.

5 comments to Recomandare difuzoare Dacia Logan Hertz Tip sistem

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>