Proiect subwoofer auto BMW cu difuzor de 8 inch Pyle

septembrie 16, 2018 AmplificatoareDifuzoare  No comments

Proiect subwoofer auto BMW cu difuzor de 8 inch Pyle

Salut!

Primesc diverse mesaje pe office@sistemehi.ro in care utilizatorii site-ului imi cer incinte acustice pentru diferite difuzoare.

Cei care dispun de ceva materiale si o tamplarie prin apropiere, aleg varianta in care isi construiesc singuri incintele.

Astfel ei fac o economie(nu platesc manopera, curierul s.a.m.d). Economie ce poate ajuta la cumpararea filtrelor sau chiar a unor difuzoare, tweetere mai bune.


In urma cu aproximativ 3 saptamani primesc un telefon de la un prieten din Ardeal care dorea un subwoofer auto pentru a completa sunetul in zona joaselor.

Difuzorul nu trebuia sa depaseasca 70 – 80 euro, precizez ca spatiul fiind mic, potrivit a fost un woofer de 8 inch.

Montajul subwoofer-ului dupa cum poti vedea in imaginile de mai jos a fost greoi (spatiu mic, acordaj jos foarte greu de obtinut, sa mai precizez si incinta bass reflex care mereu este mai mare decat una sealed).
Pe langa toate astea, trebuia fixat in locul bateriei unui BMW.

Data fiind forma ciudata a locasului pentru subwoofer am recomandat constructia dupa proiect, la o tamplarie din orasul lui Mihai.

Proiectele ce le desenez in format 3D sunt detaliate, clare, ce pot fi urmate pas cu pas foarte usor, respectand parametrii difuzorului si cerintele utilizatorului.

La toate acestea completez GRATUIT cu informatii referitoare la amplicare, player auto, mod conectare bobine, s.a.m.d, chiar si produse atunci cand este cazul.

Te invit pe Shopul meu Oline: https://www.shop.sistemehifi.ro

Am intalnit cazuri si nu putine, in care amplificatoarele nu erau potrivite pentru diverse difuzoare de putere, sunt bani aruncati aiurea, iar sunetul obtinut apoi nu a fost cel asteptat.

De aceea nu ezita sa intrebi o persoana care lucreaza in domeniu si cand zic asta, nu ma refer la nenea electronist din coltul satului care a lipit si demontat difuzoare prin televizoare.

Apeleaza la un audiofil in ale sunetului pentru masina, casa sau lasa-mi un e-mail aici.

 

Proiect subwoofer auto BMW cu difuzor de 8 inch Pyle

Mai departe am trecut la cautarea de woofer-e care se incadrau in cerintele utilizatorului.

Am cautat pe diferite site-uri de specialitate si am gasit un model de la Juice si altul de la Alpine cu parametrii asemanatori, dar spre dezamagirea mea si a prietenului meu difuzoarele nu erau pe stoc, greu cu stocurile pentru 8 inch.

Dupa o noua serie de cautari, m-am oprit la un woofer Pyle de pe E-bay.

Parametri ce aratau a fi usor mai slab difuzorul decat Juice si Alpine, dar potrivit pentru aplicatia noastra.

Amplificatorul folosit este un Sony cu o putere pe masura difuzorului, astfel ca se pupa destul de bine si a primit toate laudele din partea lui Mihai: „Nu ma asteptam sa sune asa bine!”

De aici incolo am efectuat simulari in incinte diferite si am ramas la conlcuzia ca desi este un difuzor pentru incinta inchisa, un rezultat mai bun am obtinut in cea bass reflex si 14 litri, acordata la un 35 Hz.

Iata cum arata proiectul realizat de mine pentru acest tip de woofer.


Mai jos am urcat poze din timpul montajului incintei, imagini ce mi-au fost trimise pe e-mail la adresa office@sistemehifi.ro .

A lucrat cu grija, ba chiar a dat o forma placuta fetei, aspect ce nu trebuia evitat.

Concluzia o poate da doar propietarul modelului de subwoofer auto pentru bmw facut dupa un proiect 3D profesional realizat la comanda.

Pentru proiectari sau constructii, te astept cu un email pe adresa: office@sistemehifi.ro

Lasa-mi un comentariu mai jos in care precizezi opinia ta fata de acest brand in lumea sistemelor de redare audio pentru masina.

Cu stima
Ionut Popa!
www.sistemehifi.ro
Shop: www.shop.sistemehifi.ro

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>