Montaj difuzoare tip sistem HertZ Audi A4b5

noiembrie 18, 2019 Difuzoare  6 comments

Montaj difuzoare tip sistem HertZ Audi A4b5

Salut si la multi ani!

** In urma refacerii blogului in vara lui 2018, am pierdut toate postarile, dar avand in pc totul salvat, mai jos vei citi un articol de acum 5 ani, foarte util.

S-a dus 2014, un an foarte placut pentru mine din toate punctele de vedere, cu multe reusite, excursii, distractii, montaje car audio, s.a.m.d.
Pentru 2015 am scris o lista de dorinte asa cum fac in fiecare an (76 la numar), iar in ajunul Craciunului bifez ce s-a indeplinit si ce nu.

Ei bine anul trecut am notat 58 de dorinte din care s-au implinit 40 si aproximativ 5-6 le-am indeplinit pe jumatate.
(mentionez ca am trecut inclusiv excursii in afara tarii, mutarea de la apartament la casa si alte lucruri mai greut realizabil).

Sunt o persoana optimista, dedicata muncii, in special acestui domeniu audio, iar de ziua mea am decis sa sarbatoresc prin munca.

Inca de dimineata am fost la spalatorie cu masina, am facut-o frumoasa, dupa care m-am deplasat la FanCurier si am ridicat un voltmetru digital pe care-l voi monta pe masina(la primvara voi mari puterea subwoofer-elor si mid-basilor) n-as vrea sa am vreo surpriza cu curentul.

Ajuns inapoi acasa m-am apucat de acest articol in care urez la multi ani tuturor sarbatoritilor de azi (Sf. Ion), dar si celorlalti pentru noul an.

Dupa finalizarea articolului, voi servi si eu masa, apoi voi continua lucrul la magazinul online unde voi urca zi de zi produse ce tin de gama audio: www.shop.sistemehifi.ro

De aici incolo o sa scriu strict despre montajul difuzoarelor tip sistem HertZ care au dimensiuni de 13 cm, cu fs peste 80 hz, aproximativ 93 dB si 80 w rms.

Montaj difuzoare tip sistem HertZ Audi A4b5


Acestea sunt montate pe masina mea, am folosit adaptoare de la 11 cm la 13 cm, astfel am vrut sa largesc un pic banda joaselor.

Player-ul pe care canta este un Alpine model 9886R de care sunt foarte, foarte multumit.

Am lucrat in ultimi 4 ani la masina aproximativ in fiecare luna, este imposibil sa nu mai gasesc ceva de adaugat in materie de sunet, nu pot sta locului, am o pasiune si o dezvolt continuu.

Ajunsi in acest punct iti scriu pas cu pas modul in care m-am ocupat de montajul difuzoarelor tip sistem HertZ.

Am ales HertZ deoarece au un sunet calitativ, usor agresiv pe inalte, dar care ajuta in conditiile in care ai si o medie liniara, respectiv un bass ceva mai fortos.

In imaginile de mai jos o sa vezi difuzorul de mid-bass, adaptoarele pentru difuzoare, tweeter-ele si filtrele.

Fata de usa s-a demontat usor, asta pentru ca este prinsa in aproximativ 5-6 suruburi, se trage catre interior apoi se ridica de ea si se inaltura toti conectorii pentru a avea lejeritate in montaj.

Montaj difuzoare tip sistem HertZ Audi A4b5

Echiparea Audi pana in anul 2001 era facuta de difuzoare si tweeter-e de la nokia, stiu ca acelasi tip sunt si pe bmw-urile din acea perioada.

Au un sunet mediocru pe medie si inalte, iar la bass nici macar difuzoarele de pe spate care au dimensiunea de 16.5 cm nu ofera un sunet prea bun (facand o comparatie cu opel, vw dintre anii 1990-2000 … chiar sunt slabi la sunet).

Am atasat o imagine cu setul vechi si cel nou de difuzoare tip sistem pentru a vedea mai bine diferentele.

Apoi am montat adaptoarele, difuzoarele, tweeter-ele si filtrele.

Mentionez ca inainte de montajul fetelor de usi am verificat fiecare difuzor si tweeter in parte, pentru a sti sigur daca totul este conectat corect si functioneaza in parametri.

Aici am lasat un link in care poti sa vezi difuzoarele hertz DIECI, tip sistem de 13 cm.

Tu ce parere ai despre sistemele audio Hertz?

Daca esti din buzau si cauti un instalar car audio, imi poti scrie aici.

Cu stima, Ionut Popa!

6 comments to Montaj difuzoare tip sistem HertZ Audi A4b5

 • Tanne  says:

  Salut Ionut.

  Ce difuzoare ai pus pe usile din spate?

 • BOGDAN  says:

  Salut. Este nevoie si de amplificare in cazul playerului OEM audi concert(TAPE)? Eu am vazut scris pe el 2x14W cu toate ca pe masina am 4 boxe originale.
  Am incercat sa pun 2 playere, un pioneer si un jvc cu bluetooth, dar se aude un sunet de fond extrem de enervant la redare de pe telefon, iar pe usb parca mai scade in intensitate.

  • SistemeAudio  says:

   Salut!

   Eu stiu ca a4b5 utilizeaza amplificarea din player, doar pentru usile fata.

   Pentru spate, exista un amplificator. Puterea per canal este sub 20w rms.

   Referitor la problemele acelea cand ati inlocuit playerul oem si exista paraziti atat pe aux, cat si prin bt… au fost playere noi?

   • Bogdan  says:

    Salut din nou. Citeam azi despre ampliful Vibe powerbox.La playerul audi concert mai este nevoie de mufa hardness? O sa functioneze doar pe 2 canale(usi fata), cele din spate fiind legate la mufa verticala a playerului si cu amplificare in carcasa boxei din stanga spate.

    • SistemeAudio  says:

     Powerboxul nu ne va juta in instalarile de pe audi.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>