Instalare difuzoare Opel Vectra Hertz Uno tip sistem insonorizant STP

noiembrie 28, 2018 DifuzoareInsonorizare  No comments

Instalare difuzoare Opel Vectra Hertz Uno tip sistem insonorizant STP

Salut!

Asa cum am promis in ultimele articole, pe rand o sa scriu despre lucrarile mele realizate in lunile de vara.

Astazi prezint Instalare difuzoare Opel Vectra Hertz Uno tip sistem si insonorizant STP .

Domnul care s-a prezentat cu Opelul Vectra inainte cu 5 zile de a incepe montajul, avea o problema cu subwooferul si amplificatorul.

Totusi s-a decis sa inlocuiasca si boxele de pe usile fata, acolo aflandu-se deja un set coaxial de la MAC Audio montat direct pe fata de usa, nu cu inele adaptoare.

 

M-am uitat la cablaje, kit foarte bun MAc Audio connect 10 (10 mm2 , foarte bun acest kit pentru puteri de amplificator sub 500 w rms).

Are tot ce este nevoie la nivel de conectica si calitate lita, papuci, siguranta, soclu siguranta si-l comercializam chiar noi pe shopul nostru.

Montajul lasa de dorit… reglajul gresit al amplificatorului ducea la incalzire si automat intrarea in protectie.

Dupa inspectia respectiva a urmat intrebarea: „Ceva difuzoare sa sune mai tare ca acestea de pe masina, gasim?”


Raspunsul a fost: ” Da, totul tine de buget, iar ceva care sa cante strict pe player, cu un sunet mai tare ca al altor marci dar la o suma asemanatoare, este produsul celor de la Hertz, gama UNO.

Cu pret de doar 300 lei (pret in 2017, 2018), difuzoare tip sistem – difuzoare de midbass si tweeter cu sensibilitate ridicata.

Pe langa acestea va mai fi nevoie si de un set de inele adaptoare difuzoare aftermarket pentru Opel Vectra, aproximativ 50-60 lei. Click aici. 

Am primit verde, am dat comanda si in cateva zile ne-am apucat de treaba, dar am specificat clientului ca putem obtine bass mai puternic daca am folosi insonorizant.

Incarcand golurile ramase in zona tablei de pe interiorul usii, creand astfel o incinta inchisa ca si la subwoofere, ajutam difuzoarele sa sune mult mai bine pe joase.
Am utilizat stp de 1.8 mm, model vibroabsorbant. Click aici pentru a citi despre insonorizare, iar achizitionare acestuia se poate face de aici.

Vezi foto mai jos:


Au intrat aproape 2 foi de insonorizant cu dimensiunile de 75 x 50 cm, cu ocazia asta am atenuat usor si ecoul, respectiv mici zgomote preluate de tabla cand rezona cu difuzorul de bass.

 

Instalare difuzoare Opel Vectra Hertz Uno tip sistem insonorizant STP

Ca efectul sa fie si termic, ar fi insemnat sa lipesc insonorizant pe intreaga fata de usa, respectiv pe partea metalica a usii, atat la interior cat si aici unde se poate vedea in poza, material termoabsorbant si vibroabsorbant.

Zgomotele in timpul mersului s-ar fi diminuat atunci cand am fi utilizat si materialul fonoabsorbant, dar poti citi mai multe despre beneficiile insonorizarii aici pe site in alt articol scris de mine.

In opinia mea HERTZ Uno , reperezinta o buna alegere pentru cei care vor un plus de volum fata de difuzoarele stoc, sau acolo unde nu exista deloc difuzoare, difuzoare arse, cu membrane stricate.

Au un tweeter foarte puternic si finut, iar difuzorul de midbass nu este rau deloc.

Pretul de doar 300 lei la sisteme 16.5 cm si 220 lei la coaxiale de 16.5 cm, este mai mult ca perfect.

O alta varianta ceva mai finuta ar fi si gama DIECI de la Hertz, insa preturile urca cu aproximativ 100 lei, au si filtru in plus care mai atenueaza media.

O gama de varf de la Hertz ar fi CENTO, se mai poate monta si ESX care au o inalta asemanatoare, o medie calda, bass ok, dar nu vor suna la fel de tare.

Phoenix Gold au bass hotarat, media foarte prezenta, iar inalta mai putin agresiva, insa pretul isi spune cuvantul, se apropie de Hertz Cento.

Toate acestea le poti gasi la mine pe shop. Sunetele difera, rezultatele sunt diferite, iar recomandarile mele vin in functie de ceea ce doreste clientul sa auda.

Trimit oriunde in tara prin curier, in Buzau realizez si montaje, cu garantie valabila.

Informatii aici:
office@sistemehifi.ro
0769310914

Fetele de usi sunt prinse in aproximativ 6 suruburi, o parte torx, o parte stea, foarte usor de dat jos, dar si de montat la loc.

Opelul nu te pune la treaba in plus atunci cand vorbim de schimbarea de difuzoare.

In cazul amplicatorului si a subwooferului, am refacut conectica, schimbat papuci, decapat tot, taiate capetele cablurilor care erau rasfirate, pus totul la loc exemplar si un reglaj care sa mearga in ton cu difuzoare Hertz UNO.

Clientul a ramas placut surprins alaturi de un amic cu care a asistat la acest montaj, foarte multumit ca am rezolvat atat problema amplificarii cat si a difuzoarelor pe fata.

Ramane sa montam un set de 13 cm tip sistem cu insonorizare si pe usile spate.

Cu stima, Ionut Popa!

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>