Insonorizari auto complete vibro termo fono

Insonorizari auto complete vibro termo fono

Salut!

In urma cu aproximativ 10 ani, insonorizantul era des folosit, de catre cei care participau la competitiile CAR AUDIO si doar de cativa care doreau confort.

Si asta pentru ca nu se cunostea adevaratul sens al insonorizarii auto, beneficiile acesteia, rolul insonorizarii.

Un singur cuvant face cat o fraza intreaga, CONFORT, iar mai multe despre beneficiile insonorizarii auto poti citi in acest articol al meu.

Odata cu participarea mea la cursuri de specialitate, organizate de catre rusii de la STP (standardplast), am invatat foarte multe despre insonorizarea auto, cum ar fi:

 • explicarea materialelor din care este compus fiecare tip de insonorizant in parte;
 • aplicarea corecta a materialelor insonorizante;
 • ordinea in care se aplica fiecare strat;
 • ce tip de material si grosime este necesar pentru fiecare zona in parte: podea, plafon, usi, fete usi, portbagaj, oale roti, etc;
 • o demonstratie practica pe Dacia Logan, astfel lucrurile fiind mult mai clare, stiind la randul nostru ce avem de facut;
 • ba chiar au pregatit in ultimul an si-un calculator de material necesar insonorizarii pentru fiecare clasa de autombil, astfel clientii sa nu fie pacaliti de „meseriasi”, vezi aici.

In conditiile in care nu te descurci cu acel calculator, lasa treaba asta pe seama mea, intr-un mesaj aici sau la telefon 0769 310 914.

Mai jos am atasat cateva imagini de la ultimul curs:

Precizez ca in trecut aveam mai multe hibe in acest domeniu, insa cursurile specifice m-au ajutat sa inteleg, sa aplic corect materialele specifice.

Astfel sunt eficient cand instalez insonorizantul, clientului stiu sa-i explic ceea ce trebuie facut, iar la finalul insonorizarii auto sa avem rezultatele dorite.

Am ajuns la concluzia ca, nu merita sa aplicam tot felul de materiale insonorizante fantoma dupa ureche sau tot felul de bureti.

Nu vom avea niciun rezultat pozitiv, doar bani aruncati pe geam, timp pierdut si rezultate ZERO.

Prima masina pe care am aplicat insonorizant, a fost masina personala, si asta pentru ca eram sceptic in urma cu mai multi ani, si imi era ca o sa ma injure vrun client la finalul lucrarii.

nsonorizare vibro termo fono Ford Kuga mk3 2021 cu STP

Vazand diferentele, am aplicat apoi pe masina iubitei, au urmat cativa prieteni, si abia apoi cursurile de specialitate cu cei de la STP, cand totul a devenit foarte clar in 2016, iar in 2018 am fost la cel de-al doilea curs dupa cum poti vedea mai jos.

Curs 2021 - insonorizari si sisteme audio
Insonorizare Dacia Duster cu STP Vibro Termo Fono

Ajuns in acest punct, precizez ca insonorizarea auto este de 3 tipuri:

 • vibro-absorbanta – STRAT 1: se aplica pe toate suprafetele metalice si plastice, vezi in pozele de mai jos, reducem astfel vibratiile transmise de la trenul de rulare, vant, etc;

Materiale insonorizante tip vibro gasesti pe shopul nostru aici:

 • termo-absorbanta – STRAT 2: se aplica peste stratul vibro pe toate suprafetele, exceptie facand haion, portbagaj si plafon, obtinem un regim termic mai bun, sa zic asa… ca si cum am izola termic o casa, principiul este acelasi;

Materiale termo vezi aici:

 • fono-absorbanta- STRAT 3: se aplica peste stratul termic, iar atunci cand nu aplicam stratul termo, se poate aplica direct peste vibro, insa rezultatele vor fi mai slabute.

Buretele fono este pe grosimi ca toate celelalte materiale, si specific pentru fiecare zona a masinii in parte: plafon, haion, porbagaj, usi, fete usi, podea, etc, acesta opreste zgomotele si sunetele nedorite.

Vezi insonorizant fono aici:

Am creat chiar si 2 videoclipuri in care am vorbit despre insonorizare:

1

2

Obtinem astfel un intreg: insonorizari auto complete vibro termo fono, care duc la CONFORT, senzatia de masina premium, chiar si la acele clase este loc de mai bine!!

In Buzau realizez insonorizari auto complete, vezi aici informatii despre manopera, iar daca esti din alt oras, am colaboratori care pot realiza insonorizarea, cu insonorizantul te ajut eu.

Inainte de degresare:

Dupa degresare:

Aplicare strat vibro:

Aplicare bureti termo si fono.

Acestea fiind spuse, te rog sa-mi lasi intr-un comentariu orice nelamurire, intrebare, sau un mesaj in privat, raspund cat pot de repede.

Cu stima, Ionut!

2 răspunsuri la „Insonorizari auto complete vibro termo fono”

 1. Ciuca Dan16 februarie 2022 la 10:26Răspunde

  Domnul Ionuț as avea următoarea problema : dețin o Honda Civic din 2016 și la viteza de 120 km / h se aude un vâjâit puternic și exterior că de vânt de trebuie sa ridici tonul că că fii înțeles în mașină . Ar ajunge insonorizarea portierelor pentru a rezolva problema ? Mulțumesc frumos !

  1. SistemeAudio22 februarie 2022 la 08:08Răspunde

   Va salut!

   Daca simtiti ca de acolo ar fi problema finala, da, se va reduce zgomotul provenit din acele zone si recomand utilizarea straturilor vibro, termo si fonic.

   Avem pachete cu materiale specifice pentru 2 usi aici:

   Intrati pe https://shop.sistemehifi.ro

   La categoria insonorizare , pachete insonorizare, nu reusesc sa las link.

   Eu personal recomand ceva de top:

   Sunt pachetele de la stp la 550 /2 usi includ materiale de maxima eficienta.

   In situatia in care dupa ce insonorizam usile vom auzi zgomot, cu siguranta nu usile vor mai fi problema, o sa va dati seama dupa aceea.

Lasă un comentariu