Insonorizare Suzuki Vitara cu STP Standartplast

octombrie 7, 2019 DifuzoareInsonorizare  No comments

Insonorizare Suzuki Vitara cu STP Standartplast

Insonorizarile auto au inceput sa fie efectuate corect si la noi in tara de cativa ani, spun cativa ani, pentru ca toti eram dezinformati.

Dezinformarea ducea la aplicarea incorecta a materialelor, utilizarea unui singur strat si de obicei pus pe cu totul alta zona fata de cea indicata de producator.

Rezultatele in urma astfel de instalari fiind zero.

Automat ideea ca insonorizarea este degeaba, sau ca ajuta doar la un sunet mai bun, a fost transmisa catre cei care doreau o insonorizare, o informatie falsa.

Am participat in urma cu 4 ani la un curs al rusilor care produc STP, Standartplat este denumirea completa, si abia atunci mi-au fost lamurite lacunele.

Acum 2 ani, iarasi am participat la cursul lor, si vreau sa zic ca toate sunt foarte clare pentru mine.

Iti voi explica si tie pe parcursul articolului, intr-un rezumat desigur, tot ceea ce stiu, astfel va fi la fel de clar si pentru tine.

Abia la final vei intelege de ce alti colegi, prieteni, sau lume care a scris pe forumuri ca este partial multumita, a avut asa rezultate slabe.

Insonorizare Suzuki Vitara cu STP Standartplast

Insonorizantul auto este de 3 tipuri, iar la randul lor cele 3 tipuri sunt pe grosimi diferite.

Cele 3 tipuri sunt:

  • material vibroabsorbant – reduce zgomotul de rulaj, transformand astfel orice automobil intr-o “cutie silentioasa”.
    Zgomotele de rulaj provin de la sunetele generate de catre: motor, anvelope, esapament etc;
  • material termoprotector – la fel ca si la case, izoleaza termic si pastreaza temperatura in habitaclu, blocand transferul termic dintre interiorul si exteriorul automobilului.
  • material fonoabsorbant – aplicat pe diversele elemente de caroserie sau componente ale habitaclului, reduc zgomotele din exterior si imbunatatesc calitatea sistemului acustic, prin rigidizarea acestora si stoparea frecventelor parazite.

Grosimi diferite pentru materialul vibro, pentru ca pe tabla subtire se instaleaza insonorizant vibro mai subtire;

Pe podea unde tabla este mai groasa, automat alegem insonorizantul cu grosime mai mare.

Grosimi diferite pentru materialele termo si fono, deoarece un strat mai gros izoleaza si mai bine, retine si mai bine temperatura, zgomote, sunetul.

Insonorizare Suzuki Vitara cu STP Standartplast

Totul este clar acum pentru tine, dar probabil nu stii exact ce materiale se utilizeaza pentru suprafata x, sau y, insa este bine ca ordinea lor deja o sti.

Ei bine poti apela oricand la un specialist si nu ar trebui sa te sperie cand pentru o insonorizare completa in 3 straturi iti specifica un cost al materialelor de 3000 lei, iar manopera difera de la un instalator la altul.

Obtinem o diferenta mare abia atunci cand instalam cele 3 straturi, si de regula cand insonorizam toata masina.

Nefiind buget pentru insonorizarea intregii masini (sunt om si inteleg), mai intervine si sceptismul, se pot face pe rand toate, dar diferentele nu vor fi wow ca atunci cand trecem de la o masina neinsonorizata la una insonorizata complet.

Atasez mai jos clipuri in care am vorbit despre insonorizare.

Partea 1.

Partea 2.

Insonorizare usi Suzuki vitara:
Se aplica pe tabla exterioara a usii, pe zona cu difuzorul , fata de usa, material vibro cu grosime de 1.8mm Black silver, maxim 2.3mm Black gold.

Strat 2 , stp accent 6, burete termo, pe tabla exterioara, peste stratul vibro.

Stratul 3 pe fata de usa, burete biplast 10 de la STP.

Insonorizare podea, portbagaj si plafon Suzuki Vitara.

Stratul vibro trebuie sa fie de minimum 2.3mm, cum este stp black gold.

Peste acestea se aplica buretele termic, accent 6 sau accent 10.

Iar stratul 3 pentru podea il reprezinta noiseblock 2 sau 3, pentru plafon si oale roti fiind buretele biplast 10wave 15 tot de la STP.

Insonorizare Suzuki Vitara cu STP Standartplast

Spuneam mai sus ca insonorizarea ajuta si la capitolul muzica, ei bine, acoperind golurile usii, acolo unde este fixat difuzorul, obtinem o incinta inchisa, iar bassul va creste.

In cazul in care vrei o recomandare de difuzoare pentru Suzuki, click aici, am scris tot ce se poate face.

Insonorizant pentru capota motorului, caci este posibil sa ai motor diesel si sa patesti asemenea mie, ma deranja in mers, exista insonorizant dedicat.

Stp HeatShield, click aici, iar video mai jos.

Ajuns la final, iti mai pot spune ca despre insonorizare am scris in detaliu in acest articol, iar manopera pe care eu o percep aici.

Insonorizant auto gasesti pe shopul acesta online, transportul fiind gratuit la comenzi mai mari de 200 lei.

Sunt deschis la orice intrebare, iar daca tu consideri ca articolul ti-a fost de ajutor, cu un share ajuti pe toata lumea.

Cu stima, Ionut!

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>