Inlocuire difuzoare Skoda Octavia 2 HertZ

Inlocuire difuzoare Skoda Octavia 2 HertZ

N-am scris de ceva timp si se intelege de mai sus cauza, doar ce au trecut sarbatorile de iarna.

Cu toate acestea, am inceput noul an cu diverse montaje pe: bmw-uri, skoda, audi, seat, renault, dacia, ford, mercedes, fiat, vw.

Pentru astazi am pregatit un articol despre inlocuirea difuzoarelor de Skoda Octavia 2, difuzoare distruse din cate vei putea observa in pozele de mai jos.

Dupa ce am prezentat cateva produse, clientul a ales Hertz Energy coaxial de 16.5 si inele adaptoare pentru usile spate.

Acum difuzoare din gama Energy a producatorului Hertz, poarta numele de CENTO, au specificatii mai bune, iar pretul este usor mai mic.

Difuzoarele Oem aratau sub orice critica, nici macar pss nu mai faceau, iar supriza mare a fost in momentul in care am dat fata de usa jos.

Setul de difuzoare spate cu care am inlocuit difuzoarele Skodei Octavia 2 au fost Difuzoare coaxiale HERTZ ECX 165.5 70W , din gama Energy.

Difuzoare coaxiale HERTZ ECX 165.5 70W,

Acum modelul nou Cento are pretul de 429 lei , si urmatorii parametrii:
Putere maxima W – 210
Putere RMS W – 70
Impedanta ? 4
Raspuns Frecventa Hz – 55 ÷ 22k
Sensibilitate dB SPL – 93
Dimensiune Woofer mm (in.) – 165 (6.5)
Dimensiune Tweeter mm (in.) – 24 (0.9)
Bobina Woofer Ø mm (in.) – 25 (1)
Bobina Tweeter Ø mm (in.) – 13 (0.5)
Magnet woofer – Ferita de densitate inalta
Magnet Tweeter – Neodymium
Con Woofer – Hartie presata
Tweeter dome – Tetolon®

https://shop.sistemehifi.ro/index.php?id_product=28&controller=product

Inlocuire difuzoare Skoda Octavia 2 HertZ

Difuzoarele pot canta atat pe player, dar pot fi si amplificate pentru detaliu si volum mai mare. Recomand din toata inima gama Cento de la Hertz, suna foarte bine.

De retinut, ca un difuzor care are sensibilitate mai mare, va suna la aceasi putere in W RMS, mai tare. 93db in cazul Hertz se fac simtiti!

Am montat inelele adaptoare, acestea au avut pretul de 55 lei, dupa care m-am ocupat de cablaj, papuci, respectiv prinderea difuzoarelor Hertz pe inelul adaptor.

Pentru usile fata, recomand varianta tip sistem, cu midbasi, filtre si tweetere separate, pretul fiind de 650 lei in aceasta situatie.

Inlocuire difuzoare Skoda Octavia 2 HertZ

Iata ce a rezultat:

Dupa efectuarea montajului, a urmat verificarea si numai bine ca partea spate stanga nu functiona si a trebuit sa refac traseul din spatele player-ului – mufa iso oem pana la stalpul stanga spate.

Am introdus apoi playerul in pozitia corecta si toate au fost functionale iar Marius, a fost mai mult decat multumit de rezultatul obtinut.

Ajuns in acest punct am montat fetele de usi si am ascultat muzica vreo 30 minute, probabil cunoasteti sentimentul daca sunteti impatimiti cu muzica.

Link catre manopera: == aici ==

Inlocuire difuzoare Skoda Octavia 2 HertZ

Pentru cei care considera ca acest buget este mare, exista variante mai ieftine ale producatorului Hertz, care suna tot la fel de tare, bassul un pic mai moale, pe scurt mai scade si calitatea audio, dar si pretul.

HertZ dieci, a 2 a gama de player la pretul de 280 lei coaxial pentru spate si 420 lei tip sistem pentru fata.

Hertz UNO, prima gama de player la pretul de 220 lei coaxialul pentru spate, iar pentru usi fata 300 lei tip sistem.

Daca ti-a fost de ajutor, nu uita sa dai share acestui articol, si sa-mi lasi un comentariu mai jos in ceea ce priveste difuzoarele ascultate de tine pana acum, multumesc!

Cu stima, Popa!

5 răspunsuri la „Inlocuire difuzoare Skoda Octavia 2 HertZ”

 1. Cocarlea Cătălinmai 23, 2022 la 13:10Răspunde

  Bună ziua. Un număr de telefon?

  1. SistemeAudioiunie 8, 2022 la 15:49Răspunde

   Salut!
   Am fost in concediu pana de curand.
   0769 310 914

 2. Euaugust 8, 2022 la 23:59Răspunde

  Nu se vor auzi niciodata ca cele din fabrica. Garantat. Am pus Hertz pe Mini inlocuind vechile Pioneer si a rezultat o cutie de conserve. Am pus Pioneer inapoi.

  1. SistemeAudioaugust 11, 2022 la 07:50Răspunde

   Salut!

   Comparam skoda cu mini?

   In primul rand au configuratii diferite, litraj diferit, vor rezona diferit.

   Cat despre hertz, din urmatoarele game: uno, dieci, cento, cento pro, mille, mille legend, mille pro, spl show, ce gama ati ales de la Hertz?

   Va asigur eu ca si pe mini s-ar fi obtinut un rezultat corect, daca v-ati fi stabilit un buget, ati fi intrebat un specialist in car audio, si ar fi rezultat altceva.

   P.s pentru mini exista difuzoare dedicate, acelasi model ca ptr bmw seriile e si f, iar rezultatul va fi unul bun daca se va insonoriza+amplifica difuzoarele de l audison(aceasi fabrica elettromedia italia, care face si hertz).

  2. SistemeAudioaugust 11, 2022 la 07:53Răspunde

   Surprinzator pe aceasta skoda ulterior au fost inlocuite si difuzoarele fata cu modelul tip sistem de la aceasta gama hertz, la vremea aceea energy, acum inlocuita cu cento, cento pro(difuxoare de buget 600-800lei), doar pentru ca rezultat a fost unul foarte bun.

Lasă un comentariu