Mercedes w205 w213 w222 c217 x253 c253

Inlocuire difuzoare Mercedes

Salut!

Ma bucur ca ai ajuns pe blogul meu, unde prezint diverse instalari audio, insonorizari, multimedia, etc.

Nu o sa stau mult sa prezint teorii, o sa fiu scurt si la obiect, stiu ca timpul tau este pretios, iar ceea ce doresti sa extragi de aici, face referire la sunet.

Ce am observat atunci cand am inlocuit midrangeul usilor fata cu varianta tip sistem?

Avand tweeterele si acel crossover care filtreaza mai bine partea de medie, vezi foto mai jos, plus difuzoarele de medie, obtinem ceea ce lipseste sistemului basic.

Cu ajutorul tweeterelor, noi vom obtinem inaltele care ne ofera in sfarsit acele efecte si claritate mult dorita, plus media care va avea o corectie datorita filtrului.

Despre efectul amplificatoarelor asupra noilor difuzoare instalate, fata de difuzoarele inlocuite si lasate strict pe playerul de fabrica, o sa fac un rezumat la final.

Am ajuns la difuzoarele spate.

Inlocuind difuzoarele spate, cu variante coaxiale sau tip sistem, efectul este ca si pe fata, doar ca o sa se bucure de upgrade pasagerii spate, ca sofer simt usor o evolutie.

Prezint in urmatoarele randuri, un prim upgrade, sa spunem, un prim pas in schimbarea sunetului in bine.

Am efectuat o instalare in care am inlocuit difuzoarele usilor fata + subwooferul din dreapta. Difuzoare dedicate mercedes gasesti aici.

Inlocuire difuzoare Mercedes w205 w213 w222 c217 x253 c253

Da , a fost o schimbare de detalii, inalta se simte acum, un bass mai bun si o usoara crestere de volum.
N-a mai fost nevoie sa urcam din treble si bass, astfel ca n-am mai avut acea atenuare de frecvente cand am ridicat volumul.

Sa nu te astepti ca doar inlocuind difuzoarele, vei obtine si un plus zdravan de volum, acestea sunt doar povesti.

Inlocuire difuzoare Mercedes w205 w213 w222 c217 x253 c253
Inlocuire difuzoare Mercedes w205 w213 w222 c217 x253 c253

Nu, niciodata, doar un amplificator poate aduce surplusul de putere, iar daca ne dorim si fidelitate, ideal este un amplificator cu DSP incorporat.

Explic mai jos diferentele dintre amplificatoarele clasice, si cele cu dsp.

Un amplificator cu DSP fata de unul clasic, are avantajul procesorului de sunet incorporat, astfel efectuam un soft amplificatorului, si obtinem maxim de calitate sonora.

Inlocuire difuzoare Mercedes w205 w213 w222 c217 x253 c253

Avantajului amplificatorului cu DSP este ca stie sa functioneze cu sistemul multimedia OE, cu ajutorul T-harnessului dedicat pentru fiecare marca si model in parte.

In felul acesta nu vom taia cablurile masinii, mufarea va fi tip plug&play, pornirea si oprirea odata cu multimedia OE, nu va fi nevoie de butoane. Vezi aici conectica.

Inlocuire difuzoare Mercedes w205 w213 w222 c217 x253 c253

Acestea sunt amplificatoare clasa D, care lucreaza in voltaj mic, adica sunt ideale pentru tiparele start-stop cu porniri repetate, cu un consum de energie redusa si de mici dimensiuni.

Inlocuire difuzoare Mercedes w205 w213 w222 c217 x253 c253

Amplificatoarele clasice, le voi imparti in 2 categorii: clasa a/b si clasa D pe care le gasesti aici.

Cele clasa a/b au crossover limitat, iar cele clasa D, functioneaza asemanator celor cu dsp, crossover fizic pe ele ca si la clasa A/B, doar cu posibilitate de reglaj fizic, mai precisa.

Tragand linie, cele clasa A/B dar si D , fara DSP incorporat, vor ridica volumul sistemului, fara sa aduca modificari calitative semnificate sistemului audio.

Inlocuire difuzoare Mercedes w205 w213 w222 c217 x253 c253

Cu DSP, o sa obtinem maximum de claritate, fireste costurile difera, dar si rezultatele obtinute.

Pachete complete dedicate pentru mercedes, care includ difuzoarele, subwooferele, tweeterele, conectica si amplificatoarele cu dsp, le gasesti aici.

Inlocuire difuzoare Mercedes w205 w213 w222 c217 x253 c253
Inlocuire difuzoare Mercedes w205 w213 w222 c217 x253 c253

Referitor la sistemele premium de fabrica, Burmester, avem 2 variante:

  • Burmester 3D Surround Sound System.
  • Burmester High-End 4D Surround Sound System.

Sunt particularitati ale sistemelor de mai sus, difera usor puterea si numarul difuzoarelor de la C-class la E-class, respectiv S-class.

Eu zic ca, ne putem ridica fara doar si poate la nivelul Burmester 3D Surround Sound System, iar instalarea va fi mai usoara, si la un pret decent in cazul dedicatelor.

Un retrofit pentru varianta Basic, nu implica doar difuzoare, ci si o schimbare de multimedia, grile in usi, polita spate, recablare, schimbare unitate media, etc, etc, costuri mare, nu recomand.

Sa faci un upgrade variantelor Burmester, costuri mari pentru un mic plus, dar poti inlocui difuzoarele cu dedicate, in cazul in care le ai defecte.

Inlocuire difuzoare Mercedes w205 w213 w222 c217 x253 c253

Pentru varianta High-end, nu cred ca exista vreo persoana care sa detina echiparea maxima, si sa mai doreasca ceva de la auditie.

Eu personal n-am ascultat varianta de top, dar studiind felul in care este construit sistemul de catre producator, necesita un numar exagerat de difuzoare, conectica, etc.

Iata ca am ajuns la finalul articolului, sper ca ce am rezumat aici este de folos, iar daca ai intrebari, poti sa imi trimiti un email sau sa imi lasi un comentariu mai jos.

Intr-un alt articol, am prezentat ceea ce include instalarea unui sistem audio complet.

Precizez ca in Buzau ma ocup de instalari, dar am colegi in tara , care au participat la cursuri in domeniu, asemenea mie, si te pot ajuta la randul lor cu o instalare corecta.

Cu stima, Ionut!

Lasă un comentariu