Inlocuire difuzoare hi-fi BMW F32 cu Audison

Inlocuire difuzoare hi-fi BMW F32 cu Audison

Salut!

Am facut diverse instalari audio pe multe modele BMW, generatiile de dupa 1995, dar in special tot ceea ce tine din 2005 pana in prezent.

Astazi vreau sa iti prezint o situatie cu care probabil te-ai intalnit, sau daca nu, legatura are cu subiectul, caci face referire la, inlocuire sau upgrade al sistemului audio OE.

Inlocuire difuzoare hi-fi BMW F32 cu Audison

In cazul de fata se da un superb F32, al caror difuzoare de medie si inalta, au dat semne de oboseala, ulterior stricandu-se.

Ai 3 variante pentru a inlocui difuzoarele defecte:

  1. din dezmembrari, sh, insa nu vom sti cat de uzate sunt si acelea;
  2. pe orgine data comanda, in reprezentata, nu ma intreba de preturi ca nu cunosc;
  3. difuzoare dedicate pentru fiecare model BMW dupa 2005, de la producatori precum: Audison, ESX, VIBE, Match, Ground Zero, Musway, etc.

Eu personal, daca as fi in situatia de a alege o varianta, clar as merge pe un produs nou, cu garantie, chiar aftermarket in speranta ca se va auzi si mai bine.

Aici vreau sa detaliez situatia, sa invatam!

Echiparile audio BMW sunt: BASIC, Hi-FI, si Top Hi-Fi.
Prima echipare are doar medii in usi, si 2 subwoofere sub scaune.
A doua echipare vine in plus cu difuzor central , tweetere usi fata, si amplificator pe 7 canale fara DSP, de aici inalte mai bune, dar si bass mai hotarat.

Ultima echipare, cea mai buna, Harman Kardon, deja are difuzoare tip sistem chiar si in spate in cazul seria 5, difuzoare de surround, respectiv amplificare cu DSP, procesor de sunet.

Am dezbatut aceste idei intr-un articol mai vechi, si recomand sa citesti aici, inainte sa te apuci sa comanzi ceva, dupa care sa inchei cu acesta, sa fii lamurit.

In cazul echiparilor Hi-Fi sau Top Hi-fi, cele cu amplificator in portbagaj, recomand difuzoare aftermarket dedicate, caci vor aduce o schimbare in bine.
Cele de fabrica daca sunt arse, nici nu sta pe ganduri, caci o sa fie un pas bun cu difuzoarele indicate mai sus.

Inlocuire difuzoare hi-fi BMW F32 cu Audison

Probabil te intrebi ce sa alegi, presupunem ca avem difuzoarele de origine arse, sau suna rau, si vrem inlocuire, ei bine uite o comparatie mai jos:

Audison va suna mai tare, sunt mai prezente as putea spune, cu o inalta foarte buna, dar au si pretul mai mare.

In aceeasi categorie de pret includ si Musway, dar suna usor diferit, tot bine, dar diferit, mai domoala inalta.

Ground Zero, Match, ESX, MB Quart vor reprezenta si ele o buna alegere, la un buget mai atractiv, nu vei da gres nici cu acestea, categoric vor fi minim cat cele de fabrica.

Inlocuire difuzoare hi-fi BMW F32 cu Audison
Inlocuire difuzoare hi-fi BMW F32 cu Audison

Inlocuire difuzoare hi-fi BMW F32 cu Audison

De luat in calcul ca, oricare dintre difuzoarele alese pentru inlocuire, cu amplificare suplimentara (ideal cu DSP), o sa fie o schimbare majora de calitate si volum.

Difuzoarele auto dedicate de BMW, au forma la fel ca si cele OE, prindere similara, locas de conector sau conector , ca totul sa fie plug&play.

Inlocuire difuzoare hi-fi BMW F32 cu Audison
Inlocuire difuzoare hi-fi BMW F32 cu Audison

Deoarece ne apropiem de finalul acestui articol, vreau sa fac un rezumat:

Difuzoare defecte, recomand inlocuirea cu oricare brand de mai sus, iar daca am de gand sa fac upgrade general audio, cu amplificator, mai ales echiparii basic sau Hi-Fi, sa ne orientam catre difuzoare de o calitate mai mare, precum Audison.

Acestea fiind spuse, daca ai vreo nelamurire, nu uita sa-mi lasi un comentariu mai jos, ori sa-mi trimit un email, de regula raspund la final de saptamana caci in rest muncesc.

Cu stima!

Lasă un comentariu