Cum pot imbunatati sistemul audio la BMW

iulie 20, 2019 AmplificatoareDifuzoarePlayereSubwoofer  No comments

Cum pot imbunatati sistemul audio la BMW

Salut!

Cu siguranta ai intrat pe blogul meu, deoarece pe forumuri nu ai gasit informatii corecte, complete si inca esti in ceata cu ceea ce poti face sunetului de pe BMW-ul tau.

Am efectuat diverse instalari, unele au fost realizate in urma indicatiilor oferite de mine, clientul urmandu-mi sfaturile, alteori au venit cu produsele fara a se informa si poate n-au fost tocmai incantati de rezultat.

Dar pentru tine este clar, acum te documentezi si n-ai cum sa dai gres, macar afli cat te costa in functie de cerinta ta, si vezi daca te incadrezi sau o lasi asa cum este.

Cum pot imbunatati sistemul audio la BMW

Eu nu lucrez cu improvitatii, instalez doar produse aftermarket dedicate, nu fac retrofituri si tiganeli din pricina mai multor motive:

  • incompatibilitate;
  • modificari fete usi, locase, etc;
  • in urma retrofitului, mai toti vand doar difuzoarele si amplificatoarul, acum te intreb pe tine, ce faci daca n-ai tot cablajul de pe masina donatoare?

Cum pot imbunatati sistemul audio la BMW

Ajungand in acest punct, vreau sa ti explic echiparile audio de pe BMW, puterea lor, numarul de difuzoare, apoi o sa ai un articol pentru fiecare tipar in parte, articolul cu identificarea tipului de sistem audio BMW il ai aici.

  1. Stereo sau BASIC audio sistem BMW;
  2. Hi-Fi (optiunea 676);
  3. Top Hi-Fi (optiunea 677) – Logic 7 sau Harman Kardon, BMW Individual.

Vezi cum poti imbunatati sistemul audio Stereo – Basic BMW in acest articol, am descris aici fiecare pas, ducand totul pana la depasirea Top Hi-fi L7, Harman Kardon si BMW individual.

Cum pot imbunatati sistemul audio la BMW varianta Hi-Fi

  1. Hi-Fi (optiunea 676): ** 6 canale si 10 difuzoare:

• 2 tweetere, usi fata, in grilele din zona oglinzilor, 2,6 cm, au in serie montat un capcitor care le protejeaza de frecventele joase;
• 2 mid-range, usi fata 10 cm, fiind taiate din iesirile playerului la 120 hz hpf;
• 2 subwoofere slim, 21,7 cm, fiind taiate din iesirile playerului la 100 hz, lpf;
• 2 mid-range, polita spate 10 cm, fiind taiate din iesirile playerului la 120 hz hpf.
• 2 tweetere, polita spate, 2,6 cm, au in serie montat un capcitor care le protejeaza de frecventele joase;

Frecventa de la 40 Hz la 20 000 Hz
Presiune acustica: 104 dB
Semnalul pleaca analogic din player catre amplificatorul montat in stanga spate in portbagaj, iar de acolo spre difuzoare.

Amplificare:
2 x 40 W (2 Ohmi) subwoofere
4 x 25 W (2 Ohmi)

UPGRADE 1:

Un prim pas in imbunatatirea sistemului Hi-Fi il reprezinta inlocuirea difuzoarelor din usile fata cu difuzoare tip sistem (mibass, filtru si tweeter separat)]

La fel procedam si cu difuzoarele de pe polita spate (luneta), inlocuite cu difuzoare tip sistem, sau macar unele coaxiale (tweeterul integrat).

In urma acestui upgrade nu obtinem un plus de volum, ci o inalta mai clara, si o medie mai asezata, sa nu uitam ca amplificatorul este cel de Hi-Fi 2x40w subwoofere si 4x25w boxe usi, nu au cum sa sune mai tare.
Difuzoare dedicate gasesti aici pe shopul nostru:

UPGRADE 2:

Inlocuirea difuzoarelor de subwoofer, aflate sub scaun (20 cm) cu cele dedicate si 20 cm diametru, cu parametrii mult mai buni.

In urma acestui upgrade obtinem bass mai lung, mai detaliat, insa nu te astepta sa sune mai tare, dupa cum am precizat si mai sus, amplificarea este tot cea de hi-fi.

Probabil te-ai gandit la un subwoofer in portbagaj, dar tin sa te anunt ca daca nu are o putere rms curata macar de 500w(un pachet ok sare de 1500-1800 lei cu o putere reala de 500w rms, restul sunt aberatii).

Difuzoare si subwoofere dedicate de BMW, gasesti pe shopul nostru online, click aici.

Pe sedan abia il vei auzi in masina, aceasta fiind foarte bine insonorizata, ocupi si loc de pomana.

Pe break, precum e91, e61, vor suna si cele de 200 300w rms, acolo, sa zicem… ca mai merge, insa eu prefer varianta cu dedicate si portbagaj liber.

Am facut astfel de upgrad-uri doar pentru ca mi-a venit clientul cu sculele, insa rare au fost cazurile cu Hi-Fi de fabrica.

In conditiile in care esti in ceata si vrei ajutor, imi poti scrie un email la adresa: office@sistemehifi.ro sau lasa-mi un mesaj mai jos.

Subwoofere dedicate gasesti pe shopul nostru aici, avem chiar si colaboratori in tara care pot oferi garantia de dupa montaj.

UPGRADE 3:

Vrem sa obtinem mai mult de la difuzoarele si subwooferele instalate, recomand un amplificator cu DSP incorporat, PLUG&PLAY de la Match.
Deconectam mufa amplificatorului OEM.

Deconectam cele 4 suruburi in care este prins amplificatorul OEM.
Pe acelasi suport se instaleaza amplificatorul MATCH UP7.
Conectam mufa amplificatorului Match la conectorul OEM al vechiului amplificator.


De pe site-ul celor de la Audiotec Fischer https://www.audiotec-fischer.de/en/ gasim softul pentru fiecare BMW, copiezi pe sd sau prin cablul USB de pe laptop softul acustic dedicat si treaba este gata in cateva minute.

O alta solutie o reprezinta amplificatorul de la AUDISON Ap8.9 Bit si reampul pe care-l poti gasi aici.

La fel, avem soft de pe site-ul celor de la Audison.eu pentru fiecare model de BMW, iar instalarea este asemanatoare cu cea de la Match.

Stiu, un astfel de pachet costa destul de mult, dar pentru un pasionat al sunetului, nu mai conteaza, avem chiar si colaboratori in tara care pot oferi garantia de dupa montaj.

Pachet complet difuzoare midbasi cu tweetere fata si spate, subwoofere si amplificator cu dsp, respectiv toata conectica necesara de la AUDISON la pachet promo aici.

Un asemenea install necesita un soft upload, facut pe amplificatorul cu DSP, iar daca ai si bafta sa cunosti, sau sa vorbesti si cu un instalator de car audio care utilizeaza BIT Tune de la Audison, reglajul o sa fie maxim la capitolul putere si calitate.

Astazi am scris despre Cum pot imbunatati sistemul audio la BMW cu echiparea Hi-Fi.

Daca nu te-ai lamurit, imi poti scrie un email la adresa: office@sistemehifi.ro sau lasa-mi un mesaj mai jos.

Cu Stima , Ionut Popa!

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>