Instalare difuzoare Opel Vectra Hertz Uno tip sistem insonorizant STP

Instalare difuzoare Opel Vectra Hertz Uno tip sistem insonorizant STP

Salut!

Asa cum am promis in ultimele articole, pe rand o sa scriu despre lucrarile mele realizate in lunile de vara, iar astazi prezint Instalare difuzoare Opel Vectra Hertz Uno tip sistem insonorizant STP .

 

Domnul care s-a prezentat cu Opelul Vectra inainte cu 5 zile de a incepe montajul, pentru o simpla inspectie si a ne decide ceea ce e de facut cu subwoofer-ul si amplificatorul, aici fiind problema defapt; s-a decis sa inlocuiasca si boxele de pe usile fata, acolo aflandu-se deja un set coaxial de la MAC Audio montat direct pe fata de usa, nu pe inele adaptoare.

M-am uitat la cablaje, kit foarte bun MAC Audio connect 10 (10 mm2 , foarte ok acest kit pentru puteri de amplificator sub 500 w rms, are tot ce este nevoie la nivel de conectica si calitate lita, papuci, siguranta, soclu siguranta).

Montajul lasa de dorit… reglajul gresit al amplificatorului ducea la incalzire si automat intrarea in protectie.

Dupa inspectia respectiva a urmat intrebarea: „Ceva difuzoare sa sune mai tare ca acestea de pe masina, gasim?”
Raspunsul a fost: ” Da, totul tine de buget, iar ceva care sa cante strict pe player, cu un sunet mai tare ca al altor marci dar la o suma mica, este produsul celor de la Hertz, gama UNO (300 lei difuzoare tip sistem /2017 – difuzoare de midbass si tweeter cu sensibilitate ridicata).

Pe langa acestea va mai fi nevoie si de un set de inele adaptoare difuzoare aftermarket pentru Opel Vectra, aproximativ 50-60 lei.”

Am primit verde, am dat comanda si in cateva zile ne-am apucat de treaba, dar am specificat clientului ca putem obtine un sunet mai bun la bass daca am folosi insonorizant (stp de data asta de 1.8 mm), incarcand golurile ramase in zona tablei de pe interiorul usii, creand astfel o incinta inchisa ca si la subwoofere.
Vezi foto mai jos:

Au intrat aproape 2 foi de insonorizant STP cu dimensiunile de 75 x 50 cm, cu ocazia asta am atenuat usor si ecoul, respectiv mici zgomote preluate de tabla cand rezona cu difuzorul de bass.

Ca efectul sa fie si termic, ar fi insemnat sa lipesc insonorizant pe intreaga fata de usa, respectiv pe partea metalica a usii, atat la interior cat si aici unde se poate vedea in poza, dar peste tot.

Zgomotele in timpul mersului s-ar fi diminuat, dar poti citi mai multe despre beneficiile insonorizarii aici pe site in alt articol scris de mine, click aici.

Pentru a fixa difuzoarele aftermarket la Opel, dar si la alte marci, sunt necesare inele adaptoare, abia apoi montate difuzoarele din comert si astupat totul cu insonorizant ptr un sunet mai bun, scapand de orice zgomot nedorit de la vibratii.

In opinia mea HERTZ Uno , reperezinta o buna alegere pentru cei care vor un plus de volum fata de difuzoarele stoc, sau acolo unde nu exista deloc difuzoare, difuzoare arse, cu membrane stricate, au un tweeter foarte potent si finut, iar difuzorul de midbass nu este rau deloc.

Pretul de doar 300 lei la sisteme 16.5 cm si 220 lei la coaxiale de 16.5 cm, este mai mult ca perfect.

O alta varianta ceva mai finuta ar fi si gama DIECI de la Hertz, insa preturile urca cu aproximativ 100 lei, au si filtru in plus care mai atenueaza media, se mai poate monta si gama Performance de la DLS, Slick de la Vibe, Clasa D de la MD Lab, Helix Blue, etc, toate acestea le poti gasi la mine pe shop. Sunetele difera, rezultatele sunt diferite, iar recomandarile mele vin in functie de ceea ce doreste clientul sa auda.

Trimit oriunde in tara prin curier, in Buzau realizez si montaje, cu garantie valabila. Informatii aici: office@sistemehifi.ro 0769310914

Fetele de usi sunt prinse in aproximativ 6 suruburi, o parte torx, o parte stea, foarte usor de dat jos, dar si de montat la loc, Opelul nu te pune la treaba in plus atunci cand vorbim de schimbarea de difuzoare.

In cazul amplicatorului si a subwooferului, am refacut conectica, schimbat papuci, decapat tot, taiate capetele cablurilor care erau rasfirate, pus totull la loc exemplar si un reglaj care sa mearga in ton cu difuzoare Hertz UNO.

Clientul a ramas placut surprins alaturi de un amic cu care a asistat la acest montaj, foarte multumit ca am rezolvat atat problema amplificarii cat si a difuzoarelor pe fata.

Ramane sa montam un set de 13 cm tip sistem cu insonorizare si pe usile spate.

Cu stima, Ionut Popa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *