Insonorizare usi Opel Astra H insonorizant CTK vibro si fonoabsorbant

Insonorizare usi Opel Astra H insonorizant CTK vibro si fonoabsorbant

Salut!

Am avut o perioada extrem de agitata, Black Friday care mi-a intins nervii la maximum, instalari diverse si n-am apucat sa scriu inca despre Insonorizare usi Opel Astra H insonorizant CTK vibro si fonoabsorbant.
Insonorizare despre care am precizat in ultimele mele 2 articole de pe acest site.

Ei bine, in seara asta am prins o portita si zic sa ma tin de cuvant, asa cum am facut de fiecare data.

Despre insonorizare si beneficiile acesteia poti sa citesti intr-un alt articol de-al meu, click aici si o sa fii lamurit apoi.

Procesul este simplu, inarmat cu spatule, role, insonorizant si bineinteles cu rabdare, una de fier caci te vei murdari, te vei taia din graba, si cand vei termina o sa spui:” a dat Domnul, pfiu..” :)).

 

Ideal este sa nu incerci sa faci totul intr-o zi, mai ales ca ai masina la dispozitie cand vrei si astfel nu devine o situatie de care sa iti doresti sa scapi cat mai repede cu putinta.

 

 

In urma exersarii, o sa devina rutina si totul o sa para normal, nimic iesit din comun.

Pentru inceput am dat jos fata de usa, am eliminat orice impuritate, deoarece vreau ca tot insonorizantul sa se aplice uniform , fara goluri de aer. Am folosit insonorizant CTK pentru ca asta a fost dorinta clientului, eu avand la dispozitie atat STP, Vibe cat si Dynamat.

Grosimea materialului standard CTK a fost de 18 mm, si l-am aplicat in interiorul usii, cat si pe partea unde era prins difuzorul, astupand toate golurile astfel rigidizant tabla, creand si o incinta inchisa difuzorului, automat plus la frecvente joase, bass cum se spune in popor.

 

Odata incheiat procesul de insonorizare vibro, am trecut la fono cu burete fonoabsorbant, prins acest „burete” pe interiorul fatei de usa. Astfel am ajutat atat la rigidizarea plasticului cat si la crearea unui strat termic, dar si fono.

Ajuns in acest punct, am instalat totul la loc, si am facut o auditie de jumatate de ora, unde mi-am delectat urechile cu sunetul redat de difuzoarele Audison Prima.

Poti sa citeste despre instalarea de difuzoare tip sistem pe Opel Astra H, Audison Prima, aici.

Cu stima, Ionut Popa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *