Cum instalez un subwoofer pe Opel Astra H

Cum instalez un subwoofer pe Opel Astra H

Am aruncat o privire in arhiva cu diverse montaje si mi-am amintit ca despre instalarea de subwoofer si amplificator pe Opel Astra H n-am scris inca.


Am realizat montaje atat pe varianta de Opel Astra H in 5 usi, dar si in 3, iar in articolul de astazi iti scriu despre cum instalezi un subwoofer pe Opel Astra H in 3 usi.

Poate parea o operatie greoaie, dar cu rabdare, vointa si o muzica buna pe fundal, uiti ca vei petrece mai bine de 2 ore si ceva pana la finalizarea lucrarii (in cazul meu).

Am putut intra cu traseul de plus fara prea multe batai de cap, din zona compartimentului motor in habitaclu, printr-un orificiu ce avea o garnitura de cauciuc exact in spatele vasului cu antigel.
Traseul avand o grosime de doar 10 mm2, am putut depasi aceasta bariera fara prea mult efort.

 

A urmat trasearea pana in zona spate a masinii, prin praguri.

Tot aici am efectuat conectarea cablului de minus, am eliminat foarte bine vopseaua de sasiu, abia apoi am prins papucul de cupru.
Cablul de remote l-am conectat in panoul desigurante spate, dupa ce am verificat cu un voltmetru unde am sursa de curent 12v, doar dupa ce este pus contactul. Nu doresc ca bateria sa fie descarcata din cauza neintreruperii alimentarii cu curent electric in momentul in care nu exista cheia in contact.

 

Ajungand in acest punct, fac precizarea ca masina avea player-ul de fabrica si era necesar un adaptor hi-low (adaptor de nivel), dar numai bine ca amplificatorul folosit avea deja acest adaptor inclus.


Am trasat de la mufa din fata pana la amplificator cu 2 trasee pentru semnal audio si astfel am rezolvat cu iesirile de „RCA”.

In conditiile in care nu stii exact cum sa conectezi un kit de cabluri vezi urmatoarele link-uri:
Cum montez un amplificator auto;
Cum montez un adaptor hi-low.

Pentru achizitii amplificatoare, adaptoare hi-low, subwoofere, difuzoare, playere si multe altele, vezi shopul meu: www.sistemehifi.ro/shop/

Nu uita sa-mi dai share, astfel vei ajuta mai multiprieteni care intampina dificultati in a monta un subwoofer pe masina.

Cu stima , Ionut Popa.

Sarbatori fericite!

5 Responses to Cum instalez un subwoofer pe Opel Astra H

 1. Salut.
  Apreciez,dar sunt din Bucuresti, prefer pe cineva din Bucuresti sau ceva mai aproape…

 2. Salutare. Ma poate ajuta cineva cu achizitionarea si montarea unui subwoofer activ sau pasiv, pe un opel astra h ca cel din prezentare? Contra cost bineinteles! Multumesc!

  • Ionut Popa spune:

   Salut!

   Ma ocup atat cu montaj( in buzau) cat si cu vanzarea de produse , fiind dealer la peste 40 de branduri audio ptr masini.

   Am solutia pentru cerinta dumneavoastra, totul tine de buget ;).
   Astept e-mail la adresa: office@sistemehifi.ro 0769310914

   Cu stima, Ionut Popa!

 3. Benedek Csaba spune:

  Multumim pentru material.Fica mea are un Astra H cu 5 usi din 2006 la care i-am pus un Pioneer TSW 3001 cu un amplificator nu chiar potrivit.Este vorba de un Andromeda Mega Kick care duce 320w rms dupa specificatiile producatorului.Initial am incercat cu un adaptor de nivel dar suna groaznic.Ulterior am desfacut playerul si am scos semnal de la preamplificator care sa dovedit a fi prea slab.Iar in cele din urma am facut un mic montaj cu un TL082 care l-am bagat in player si are ca scop sa ridice puterea semnalului preamplificat debitat de player.In acest mod am putut regla puterea de iesire dupa cerintele amplificatorului.Astfel dupa multe batai de cap am reusit sa fac TSW ul sa sune destul de bine.Va doresc in continuare un Craciun fericit si LA MULTI ANI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *